Kännykkäkamera vs järjestelmäkamera

06.08.2022

Saako kännykkäkameralla riittävän hyvää kuvamateriaalia? Onko järjestelmäkamera oikeasti parempi? Ja jos on, niin kuinka paljon parempi?

Kännyköiden kamerat ovat kenties kaikista vauhdikkaimmin kehittyviä kameroita tällä hetkellä. Joissain tilanteissa on lähes mahdoton erottaa, onko kuvat tai videot kuvattu puhelimella vai ns. oikealla järjestelmäkameralla. 

Molemmissa laitteissa on etunsa. Puhelin on pääsääntöisesti aina mukana, joten sillä on nopea napata kuvat ja videot talteen. Samoin lataukset vaikka sosiaaliseen mediaan on näppärä tehdä suoraan puhelimelta.

Järjestelmäkameroiden laatu on kuitenkin pääsääntöisesti parempi ja jälki on ammattimaisempaa. Näin ollen ainakin tuotekuvauksiin suosittelen järjestelmäkameroilla kuvattuja materiaaleja. 

Oheisessa videossa vertailen eroa Iphonella kuvattuun videoon ja Fujifilmin järjestelmäkameran vastaavaan. Fujifilmissä olen käyttänyt ns. kittilinssiä, jotta ero ei olisi niin suuri. Mielestäni ero on kuitenkin selkeä Fujin eduksi. Mitä mieltä sinä olet?