Mihin sisällöntuotantoa tarvitaan?

06.08.2022

Kysymys on laaja ja niin on vastauskin. Yritetään kuitenkin tiivistää.

Jokainen myytävä tuote tai palvelu on löydyttävä verkosta. Viimeistään pandemia-aika aiheutti sen, ettei ole enää olemassa tuotetta, jota ei voisi myydä verkossa. Ei ole olemassa tuotetta, joka olisi liian kallis tai vaikea ostettava verkosta. Tässä astuu kuvaan sisällöntuotanto.

Hallittu sisällöntuotanto tarjoaa sinulle teksti- ja kuvamuodossa ne asiat, joita tarvitset ostopäätöksen tekoon. Tai vähintään niitä ensimmäisiä impulsseja kohti ostopäätöstä.

Laadukkaat ja monipuoliset kuvat herättävät mielenkiintosi tiettyä brändiä tai tuotetta koskien. Nykypäivän kuvavirroissa tarvitaan laatua, joka erottuu. Kuvan pitää pystyä kertomaan tarinaa tuotteesta ja yrityksestäsi.

Kuvilla pystytään herättämään mielikuvia ja kertoohan yksi kuva enemmän kuin tuhat sanaa. Pelkät kuvat eivät kuitenkaan riitä. Tarvitaan taidokasta tarinankerrontaa myös sanamuodossa. Rakas äidinkielemme elää ja muovautuu sukupolvien mukaan. Moni arvostaa kuitenkin asiantuntevaa ja kieliopillisesti oikein kirjoitettua tekstiä. Valtaosalle kuluttajista laadukas teksti kertoo laadukkaasta tuotteesta. Sama pätee tietysti myös kuviin. Kiinnostavia kuvia ja tekstejä on syytä hyödyntää kaikessa mainonnassa, sähköposteista tuoteteksteihin ja somepostauksista blogiartikkeleihin.

Jos haluat panostaa tuotteidesi tai palveluitesi orgaaniseen kasvuun, tutustu tarkemmin orgaanisen kasvun kuukausipakettiini. Hakukoneoptimoitujen blogiartikkeleiden kautta sivuillesi saadaan lisää arvokkaita orgaanisia kävijöitä.

Kun kalliitakin tuotteita ja palveluita ostetaan verkossa ja usein jopa ilman myyjän ja ostajan henkilökohtaista kanssakäymistä, sisällöntuotannon on pystyttävä tarjoamaan samaan aikaan poikkeuksellisen asiantuntevaa sekä tunnetta herättävää materiaalia. Kuvien ja tekstien on herätettävä se tunne, että tämä tuote on hyvä juuri minulle.